Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Ο κυνηγός!! (Άντρες 3)

Τα ζώα της ζούγκλας έχουν ένα συγκεκριμένο "ρεπερτόριο" αναγκών και συμπεριφοράς. Το αρσενικό εκτός της διαφύλαξης του ζωτικού χώρου της αγέλης και προστασίας των μελών της πρέπει να βρει τρόπο να προσελκύσει το θηλυκό, να την κάνει να τον προσέξει ώστε να τον επιλέξει για το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγική διαδικασία.
Προφανώς ο πρωτόγονος άνθρωπος "επέλεξε" να ακολουθήσει τους περισσότερους από τους "τρόπους της φύσης" για τη λειτουργία του πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη, τη διαιώνιση και επικράτηση του είδους του.
Και φτάσαμε σήμερα σε ένα πολύπλοκο και ευμετάβλητο σύστημα αξιών και λειτουργιών που επηρεάζονται από πολλές παραμέτρους, σκέψεις και εξελίξεις. Φαίνεται, όμως, το θηλυκό μέσα από πολύπλοκες εξελικτικές διαδικασίες να προτίμησε να κρατήσει -μάλλον επιφανειακά- το ρόλο του επιλεκτικού κριτή (αυτού που επιλέγει) και να επιβάλει στο αρσενικό το ρόλο του κυνηγού, αυτού δηλαδή που πρέπει να βρίσκει συνεχώς τρόπους να δηλώνει εμμέσως -στο πολύπλοκο σύστημα κοινωνικών δομών που ζούμε- τις επιλογές του, τις επιθυμίες του και συνεχώς να βρίσκει τρόπους να τις εκφράσει. Επιπλέον θα πρέπει ο τελευταίος να έχει αναπτύξει ειδικές πνευματικές ικανότητες και διεργασίες ώστε να μπορεί κάθε φορά να αποκρυπτογραφεί τις κινήσεις, φράσεις και εκφάνσεις συμπεριφοράς τού κάθε θηλυκού με το οποίο συναστρέφεται είτε γνωστής, είτε φίλης, είτε άγνωστης.
Υπάρχουν λοιπον πολλοί εκεί έξω που συνεχώς βάζουν το μυαλό τους σε διαδικασία σκέψης και ανάλυσης των θηλυκών συμπεριφορών πλήρως ενταγμένοι στο μοναδικό ρόλο/ασχολία που τους έχει αποδοθεί/απομείνει -τώρα πια!!
Πολλή κούραση ρε παιδί μου για αμφίβολα αποτελέσματα...
Χωρίς αυτά τα στεγανά πιθανόν οι ανθρώπινες σχέσεις, συναναστροφές και συμπεριφορές να ήταν πιο απλές και ουσιαστικές. Πιθανόν και τα δύο φύλα να αποκτούσαν αυτά που ήθελαν αμεσότερα και με λιγότερο κόπο. Ποιος ξέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: