Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Παρασκευή, Μαΐου 02, 2008

Love # Hate

Stop having Sex
Start making Love!
No more hatred for humans.
(το πλησιέστερο που μου έβγαινε σε χάϊκου, ακόμα πιο αφαιρετικό)

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο διαχωρισμός μου είναι αδιανόητος. Δεν υπάρχει άνθρωπος που πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά από το sex να μην αφιερώνει έστω και ένα μικρό κομμάτι της ψυχής του στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα του. Μπορεί αυτό πολλοί να μην το θεωρούν έρωτα αλλά γιατί ο έρωτας να προσδιορίζεται μόνο από τη διάρκεια των αισθημάτων ή το μέγεθος του πάθους; Έρωτας μπορεί να είναι το αίσθημα που μας πλημμυρίζει απλά και μόνο στη θέα ενός γυμνού σώματος ή το σεργιάνισμα του χεριού σε αγαπημένα μαλλιά (Ρίτσος) ή ακόμα και ένα ορφανό φιλί σε αρμυρά από τη θάλασσα χείλη. Η προσμονή του μεγάλου έρωτα είναι όμορφη και θεμιτή εκτός αν μας εμποδίζει να απολαύσουμε το ερωτικό παρόν και όλες τις μικροχαρές που το συνοδεύουν. Ακόμα αποκλείει την πιθανότητα της ανακάλυψης αυτού του μεγάλου έρωτα μέσα την ερωτική περιπέτεια της στιγμής που εμείς απορρίπτουμε ως ανάξια λόγου και ενασχόλησης. Πιστεύω πως η υποτίμηση της στιγμής αλλά και ο άκρατος εγωισμός, μας οδηγεί σε μεγάλα ερωτικά ατοπήματα τα οποία επιδρούν στην ποιότητα ζωής αλλά και στη ψυχή μας.

barbacool είπε...

@ Apo:
Βρήκα αυτό το σχόλιο ψάχνοντας λίγο τη "λίμπιντο" και το "προτσές":
Link: http://www.e-steki.gr/archive/index.php/t-6646.html

Αυτοί που ξεφεύγουν από το τακτοποιημένο σύμπαν, κοινωνία, πολιτικό σύστημα κλπ είναι μόνο όσοι μπορούν ακόμα να ερωτεύονται, κι αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον σεξουαλικό πόθο. Μόνο ο έρωτας απελευθερώνει και σε αποδεσμεύει από κάθε εξουσία. Ο κόσμος όμως ακόμα περιστρέφεται γύρω από την σεξουαλικότητα και πάντα αυτό θα γίνεται.

Οι ερωτικές στιγμές της ανθρωπότητας είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις στιγμές του σεξουαλικού πάθους και της ανάγκης για επικράτηση, γι'αυτό και όλοι λένε ότι ερωτεύονται σπάνια.

Μόνο ο έρωτας είναι αναρχικός, εν αντιθέσει με κάθε σεξουαλικό που δεσμεύει. Το σεξ μπορεί να ενώνει δυο ανθρώπους, εμπεριέχει όμως αναγκασμό, εξουσία και εξάρτηση. Δεν είναι κακό αλλά δεν είναι και απελευθερωτικό. Το σεξ απελευθερώνει μια στιγμή, ο έρωτας απελευθερώνει την αιωνιότητα. Μόνο ο έρωτας μπορεί να απελευθερώσει ουσιαστικά. Το μυστικό της σωτηρίας του ανθρώπου δεν είναι καμμιά πίστη, ιδεολογία ή κοινωνικοπολιτικό σύστημα, αλλά μόνο ο έρωτας για την μονάδα, την κοινωνία και όλο το σύμπαν. Τα κράτη δεν διοικούνται ερωτικά, οι επιχειρήσεις το ίδιο, πουθενά σήμερα δεν υπάρχει ερωτισμός. Δουλεύουμε για να δουλεύουμε και παράγουμε χωρίς να είμαστε ερωτευμένοι με το προιόν που παράγουμε. Καλά τα πολυετή πλάνα των κυβερνήσεων επίσης, αλλά όσο οι βουλευτές είναι τόσο αντιερωτικοί, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα γκρίζες κυβερνήσεις διαχειριστών.