Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

Περί Μνημονίου & περικοπών...

Επειδή σιγά σιγά οι πολιτικοί όλων των κομμάτων και δη των αριστερών μας "προετοιμάζουν" και για άλλα σκληρότερα μέτρα, δεν νομίζω ότι νοήμων τις θα περίμενε κάτι διαφορετικό...
Έρχεται νέο έτος, νέος προϋπολογισμός, νέα μέτρα... Στο κάτω - κάτω, η συμφωνία με το ΔΝΤ και τους άλλους δανειστές/συνδιαχειριστές αυτής της χώρας δεν ήταν για ένα μόνο χρόνο, έτσι δεν είναι;
Και το μνημόνιο είχε προοπτική τριετίας/τετραετίας. Οπότε;
Μετά την μικρή παρένθεση των δημοτικών εκλογών -αυτός ο νέος όρος "αυτοδιοικητικός" που τον κολλήσανε παντού οι αγράμματοι δημοσιογραφίσκοι είναι άηχος, άγχρωμος και πιθανότατα αταίριαστος, για τη χρήση που του επιφυλάσσουν, με την ελληνική γλώσσα- και τα δωράκια για τα "ψηφαλάκια" σίγουρα θα επικρατήσουν πάλι οι στόχοι του μνημονίου!!
Βέβαια στη χώρα που ελάχιστοι διαβάζουν τα "manual" πριν χρησιμοποιήσουν κάτι, μάλλον είναι απίθανο να διάβασαν μερικοί και το Ν.3845, ΦΕΚ 65/2010!! Καλά για τους βουλευτές, ούτε μπαίνω στον κόπο να αναρωτηθώ...
Σε ένα λοιπόν ωραίο site, βρήκα μια άλλη προσέγγιση!! Ναι, ναι το site της "Υπόγας" ήτανε!!! Ρίξτε μια ματιά... Και επειδή οι ΠΙΝΑΚΕΣ που αναφέρει δεν φαίνονται, τους παραθέτω εδώ, μια που σε κάποιο e-mail φίλου τους είχε συνημμένους...
Για τα σχόλια λοιπόν, κλικ εδώ: http://www.open.ypoga.net/node/88
Για τους πίνακες, παραθέτω...
1. Το 2010.. Όπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομμύρια.




Το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9.650 εκατομμύρια, δηλαδή υπερδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. 
Για δείτε:
  • Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομμύρια
  • Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομμύρια.
Και μετά από αυτά έρχεται το 2012...
Τι λέει για το 2012;
Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5 προς 1!! Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
Ανάπτυξη; --> Μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομμύρια.
Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα --> 900 εκατομμύρια!!!

Αντέχετε;;
Έρχεται και το 2013











Τι λέει το 2013;
Μη-καθορισμένα μέτρα --> 4.200 εκατομμύρια, δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο όλες οι περικοπές του 2010!!!

Όσοι αντέχουν ακόμα, ξεχνούν ίσως ότι υπάρχει και το… 2014!!
Τι λέει το 2014;










Δηλαδή το 2014 -και μόνο τότε- θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομμύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα –ακόμα- μέτρα 4.700 εκατομμυρίων!!!
Με απλά λόγια... 
Μέχρι το 2014 θα πρέπει να εξοικονομηθούν 30 δις και με τα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι τώρα εξοικονομούνται 5,8 δις!!!
Τουλάχιστον, ότι ακούμε μπορούμε να το διασταυρώνουμε με τους λογαριασμούς και τους πίνακες...


Αν έχετε τάσεις αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικο-δημοσιογράφους.
Και τα παραρτήματα, και τα παραρτήματα!!!
Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, "κρύβοντας" με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο. Ε λοιπόν, όσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλεύουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.
Υ.Γ. Όσοι θέλετε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, ποικιλοτρόπως... Έτσι κι αλλιώς μέχρι στιγμής δεν τόλμησε κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_8943.html