Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2008

O tempora... o mores!!

Ο τίτλος αυτός -νομίζω- απηχεί με τον καλύτερο τρόπο τα σημεία των καιρών σ' αυτή την ιλαροτραγική χώρα που ζούμε -και μάλλον κατά τύχη επιβιώνουμε.

Δεν ήθελα τόσο καιρό ούτε καν να σκεφτώ σοβαρά την υπόθεση "παγόβουνο" που ταλανίζει -δήθεν- κυβέρνηση, πολιτικούς και ΜΜΕ (όλο τον κατεστημένο συρφετό δηλαδή) για να μην μπλέξω με τα σκ...
Θυμάμαι άλλες εποχές που διάφοροι χίοι, αυτιάδες, μάκηδες, τράγκες, κακαουνάκηδες και άλλοι ήταν παντελώς άγνωστοι στο θυρωρό της πολυκατοικίας τους -παρόλο που μας πρήζουν για δήθεν προϋπηρεσία "λειτουργήματος" τριακονταετίας έκαστος- και άλλοι χατζη-ευαγγελατο-σεμινο-παπαδούτσικοι δεν ενοχλούσαν την καθημερινότητά μας, απλά γιατί δεν είχαν γυαλί να μοστράρουν τα υποκριτικά τους ταλέντα. Βέβαια "αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι" υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η ενημέρωση όμως ήταν πιο συμπαγής, ουσιαστική και ομοίως και η αντιμετώπιση των ανωτέρω.

Θυμάμαι και άλλα περιδικά/εφημεριδούλες τύπου φανζίν, πολιτικά, επίκαιρα που άρθρωναν λόγο ουσίας και κυκλοφορούσαν χέρι-χέρι ή σε επιλεγμένα περίπτερα... Θυμάμαι ένα από αυτά, Ο ΣΠΑΣΤΗΣ είχε ένα εξώφυλλο -που κυκλοφόρησε και σε αφίσα- με κολάζ φωτογραφιών που μια από αυτές έγραφε "η πολιτική δεν έχει θέση στην κρεβατοκάμαρα"!!!
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τότε όλα μα όλα -ακόμα και να αναπνέεις- θεωρητικά εντάσσονταν σε πράξη πολιτική -κι έτσι είναι πραγματικά, ό,τι κάνουμε είναι πολιτική πράξη, το να μπορέσεις να "βγάλεις" την πολιτική από την κρεβατοκάμαρα δεν ήταν κάτι εύκολο, ήταν μια επαναστατική πράξη, ή έστω μια εναντίωση στον ίδιο τον εαυτό σου κατ' αρχήν, άσε τα υπόλοιπα. Ίσως να είναι αυτό που λέει και ο Κοροβέσης "σκότωσε τον μπάτσο που έχεις μέσα σου" .
Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Και τί να πει άλλωστε κανείς...
O tempora o mores!!

Σημ.: 1. Ο "δημοσιογράφος" μάκης, την εποχή εκείνη, δημοσίευε κάθε βδομαδα ένα κόμικ στριπ με τρία καρέ στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", ναι εκείνο το ποντικάκι με τα μεγάλα αυτιά!! Φαίνεται ο δημιουργός του ήξερε από τότε τον μελλοντικό χώρο δράσης του.

2. Οι πουλημένοι οσφυοκάμπτες, σφουγγοκωλάριοι, ταγοί της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας το θέμα της δικαστού Γρεβενών κας Μαργαρίτη που διαμαρτύρηκε για τα κονδύλια των σεισμοπαθών των Γρεβενών (apo, θυμάσαι τη θητεία σου εκεί πάνω;) το κάνανε "γαργάρα"!! Δείτε το: http://www.youtube.com/watch?v=ka4x2kvMvFk

Ααα, μήπως θυμάται κανείς το αίσχος του καμμένου Αύγουστου -για τίτλος θεατρικού καλός φαίνεται. Για δείτε κι αυτό: www.petitiononline.com/forestgr/ .
Ελλάς - ελλήνων - χριστιανών - Δοξόμπους!!!


Η φωτό εστάλη από φίλο. Ευφυής τις την "συνέλαβεν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: