Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

Καλά όλα αυτά, τί γίνεται στην περίπτωση που ΑΠΛΑ θέλεις να...? ΑRKAS

Σήμερα άκουσα σε μια εκπομπή στον Σκάι (extreme sports disasters) το εξής: "ό,τι ανθρώπινο έχει ένα κινητήρα μπορεί να μετατραπεί σε είδος σπόρ από τον άνθρωπο" και μάλιστα αρκετά "ενδιαφέρον" θα έλεγα.Εννοώ αύξηση αδρεναλίνης, κίνδυνος, παιχνίδι, κ.λπ. Βάλτε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό και πάλι πίσω θα είστε από την πραγματικότητα...
Προσθέστε και πολλά άλλα ακόμα, χωρίς απαραίτητα μοτέρ. Ελεύθερη πτώση, παρα πέντε, ιστιοπλοοΐα, skateboarding, bmx/mountain crossing, bungee jumping, πτήσεις με αετό, καταδύσεις στο βυθό, πείτε το - μέσα είμαι, θα γούσταρα να το κάνω.
Πού, πότε, πώς, πόσος εξοπλισμός, χρόνος, χρήμα?? (αμείλικτα ερωτήματα). Πού θα πας να τα κάνεις όλα αυτά? Πότε? Τί γίνεται στην περίπτωση -για να παραφράσω τον ΑΡΚΑ- που απλά θέλεις να ξεκαβλώσεις, εδώ, στην πόλη που κινείσαι, από το σπίτι μέχρι το σουπερμάρκετ, στο ανιαρό καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά?
Που ξαφνικά θέλεις να παίξεις ένα real video-game ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και κακότροπους ανθρώπους? Να "κάψεις" τα δυό τσίπουρα που ήπιες με φίλους το απόγευμα? Να πας για ψώνια και να... "γυρίσεις κεφάτος από τον Βασιλόπουλο"?
Κυρίες και κύριοι, όλα αυτά γίνονται ΑΠΛΑ με ένα κράνος και δύο ρόδες!!
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ αχ!! Από όσα έχω δοκιμάσει τα χρόνια της ενήλικης ζωής μου -και της ανήλικης θα έλεγα τώρα που το σκέφτομαι- τίποτε δεν με έχει γεμίσει, χαροποιήσει, ενθουσιάσει, προβληματίσει, ταξιδέψει, ξεκαβλώσει, τρομάξει όσο η μοτοσυκλέτα και η συμβίωση μαζί της.
Δεν είμαι τρελός κάγκουρας, ακολουθώ κανόνες ασφαλούς ένδυσης, κυκλοφορίας -συνήθως χαλαρά και όχι ως ινδιάνος ανάμεσα στους γιωταχήδες- και όλα τα συναφή τέλος πάντων. Και δυστυχώς λόγω κομμένων χιαστών δεν έχω γνωρίσει και μοτό στο χώμα!!
Παρόλ' αυτά επιμένω: με τη μοτό κλαίω... (άντε και τη μουσική).
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΜΟΤΟ (τ. 439/1-06-09) είδα ένα σωρό διαφόρων εθνικοτήτων και προορισμών δίκυκλες "θεές". Μακάρι να μπορούσα να τις χαρώ, να έχω από μία για διαφορετικές περιστάσεις, ανάγκες και επιθυμίες.
Δεν πειράζει, μπορείς νοερά να τις αισθανθείς όλες...
Και η μία που χρησιμοποιείς κάθε μέρα θα σου πλημμυρίσει τις αισθήσεις με όλα όσα θα σου έδιναν και οι άλλες. Αρκεί να την ακούς...
Γιατί όλες το ίδιο τραγούδι τραγουδούν. Αυτό του απλού, ανόθευτου μοτοσυκλετισμού.
Ας δούμε μερικές, έτσι να αγαλλιάσει η όρασή μας και η ψυχή μας!!

Οι γρήγορες...

















Benelli Tornado (πράσινη extravaganza)
Ducati 1098 (κόκκινη και exotic)

Η κλασική superbike που δεν θα αλλάζει κάθε χρόνο...







Aprilia RSV4!!! (και V και 4 κύλινδροι)




Μεγάλο "καθημερινό" SuperMoto...










Αριστερά/πάνω η Τρικύλινδρη κούκλα Benelli Tre899K (φανταστείτε τη σε δίχρωμο πράσινο-ασημί, όπως και η Tornado!!!)
Δεξιά/κάτω η ΚΤΜ990SuperMoTo --> για τρελαμένους!!!
Η κλασική δικύλινδρη!! Μέταλλο σκέτο!!!












Norton Commando 961 !!

Τέλος η κλασική μονοκύλινδρη που σε πάει σε όλο τον κόσμο...
















ROYAL ENFIELD Bullet Classic

(το άρθρο συνεχίζεται,  για λίγο ακόμη,  εδώ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: