Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Κυριακή, Ιουνίου 27, 2010

Υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στο Gagarin

I'm a happy man tonight!! Επιτέλους, μια 100% punk συναυλία στο Gagarin, με Jello Biafra (opening οι "Deus ex machina). Σπρωξίδι, πολιτικά μηνύματα, συνθήματα, χοροπηδητά, κόσμος να πηδά από τη σκηνή, μπύρες και νερά στον αέρα... Θύμισε εποχές Mano Negra και Iggy Pop στο θρυλικό "ΡΟΔΟΝ" (που τόσο μας λείπει...).


Παραθέτω το άρθρο που δημοσιέυτηκε στην Ελευθεροτυπία και στο site του Gagarin 205 (στο όνομα πάνω έχω το link της αφίσας και παρουσίασής του, να το link του άρθρου http://www.gagarin205.gr/news_s.php?theid=320)

«Βρισκόμαστε στο μέσο μιας εποχής στην οποία κυριαρχούν οι λήσταρχοι βαρόνοι.
Είναι οι καιροί του νέου φεουδαλισμού, ένας όρος που χρησιμοποιώ από τα τέλη της δεκαετίας του '70 για να περιγράψω την αργή αλλά συνεχόμενη πορεία των πολυεθνικών προς ένα πραξικόπημα». Ετσι περιγράφει την πολιτική και οικονομική κατάσταση ο Αμερικανός Ερικ Μπούσερ ή Τζέλο Μπιάφρα, όπως είναι πιο γνωστός.
Ηγέτης των Dead Kennedy's, της πιο πολιτικοποιημένης πανκ μπάντας των ΗΠΑ, τέταρτος στις εκλογές για τη δημαρχία του Σαν Φρανσίσκο το '79, spoken word καλλιτέχνης, ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής «Alterna- tive Tentacles» και πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με το Πράσινο Κόμμα, ο Μπιάφρα παίζει απόψε στο Gagarin 205 με τη νέα του μπάντα The Guantanamo School of Medicine.
Οι πανκ βετεράνοι θα παρουσιάσουν το περσινό ντεμπούτο τους, το «The Audacity of Hype». Μια σειρά από τραγούδια, όπου κάτω από ένα μίγμα χαοτικού μινιμαλιστικού πανκ και πρώιμου γκαράζ του '60, ο Μπιάφρα σχολιάζει την κατάσταση στην Αμερική, από την έξαρση της κρατικής καταστολής και το φόβο που σπέρνει η προπαγάνδα των ΜΜΕ μέχρι το κίνημα πολιτών που αλλάζει τα δεδομένα.
«Ενιωσα πραγματικά θριαμβευτής όταν τελείωσα το δίσκο», λέει. «Ενιωσα ξανά διαβολικός, όπως τις μέρες του πανκ. Ποτέ δεν βολευόμουν στο ρόλο τού ροκ εν ρολ ήρωα, πάντα ήθελα να είμαι ο παιχνιδιάρης αλήτης, ο σαμποτέρ. Μερικές φορές σαμποτάρω ακόμα και τον εαυτό μου».
Οχι ότι δεν το έχει πληρώσει. Το 1994 ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο εναλλακτικό κλαμπ 924 Gilman Street από μια παρέα νεόκοπων πανκ, που τον κλοτσούσαν πεσμένο στο πάτωμα φωνάζοντας «ξεπουλημένε ροκ σταρ». Επίσης μπλέχτηκε σε μια ατελείωτη δικαστική διαμάχη με τους υπόλοιπους Dead Kennedy's, επειδή αρνήθηκε να δώσει την άδεια να χρησιμοποιηθούν τα τραγούδια τους σε διαφημίσεις.
«Σε αντίθεση με όσους μιλάνε διαρκώς για αναρχία και κουνάνε τα λάβαρα της επανάστασης, δεν πιστεύω ότι μια κυβέρνηση είναι de facto κακή», εξηγεί ο ίδιος. «Στο κάτω κάτω, ακόμα και στην πιο ιδεατή κατάσταση χρειάζεται μια κεντρική εξουσία για να μοιράζει τον πλούτο των λίγων στους πολλούς».
Γι' αυτό και ασκεί μια διαφορετική κριτική στην κυβέρνηση Ομπάμα. «Κατά την άποψή μου», λέει, «ο Ομπάμα έπρεπε να σύρει τον Μπους στα δικαστήρια ως εγκληματία πολέμου. Γιατί μια υπερδύναμη δεν έχει το δικαίωμα να απάγει, να βασανίζει και να σκοτώνει ανθρώπους. Ετσι αυτοί οι κλόουν-νεοναζί με το όνομα Ρεπουμπλικανοί θα επιστρέψουν κάποτε στην εξουσία σκεπτόμενοι ότι "την προηγούμενη φορά τη βγάλαμε καθαρή, ας συνεχίζουμε λοιπόν στις σφαγές κι άλλων ανθρώπων"».
* Οι Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine παίζουν απόψε στο Gagarin 205. Πριν, παίζουν οι Deus Χ Machina. Εναρξη 9.00 μ.μ. Εισιτήριο: 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: