Αυτό το ιστολόγιο χωρίζεται σε δυό περιόδους. Η πρώτη, καλοκαίρι 2007, διαβάζεται ανάποδα!! Από κάτω προς τα πάνω ή αν θέλετε χρονολογικά, καθώς οι νεώτερες
αναρτήσεις εκείνης της περιόδου σχετίζονταν με τις προηγούμενες.
Τα υπόλοιπα κανονικά !?! Άντε, να δούμε πού θα μας βγάλει...


Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

Πολιτικά Επίκαιρα...

Το νόμιμο είναι και ηθικό (!?!)
Γ. Βουλγαράκης

Δεν υπάρχουν υποκειμενικές ευθύνες, γενικά...
Πόρισμα εξεταστικής επιτροπής Ν.Δ. για το Βατοπέδι

Τώρα αν πάμε σε μια απλή αναγωγή (που κυκλοφορούσε και ως ανέκδοτο απλής ξεκάθαρης συλλογιστικής στα μαθητικά μας χρόνια, το θυμίζω):
το μπουζούκι είναι όργανο
ο αστυνομικός είναι όργανο,
άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι !! ,
θα μπορούσαμε να δούμε και κάτι άλλο πολύ απλό.

Μετά την αγανακτησμένη, δικαιολογημένη και ανεξέλεγκτη αντίδραση των νέων το βράδυ του Σαββάτου 6/12/08 με όσα επακολούθησαν κυρίως στο Μοναστηράκι και Ερμού, αλλά και την Κυριακή και την πορεία στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και όσα έγιναν κι εκεί, οργανώθηκε μεγάλη πορεία νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 08/12/08 από φορείς, κόματα και άλλες οργανώσεις με αφετηρία τα Προπύλαια --> Πανεπιστημίου --> Χαυτεία/Ομόνοια --> Σταδίου --> Βουλή και πίσω στα Προπύλαια από Πανεπιστημίου. Κλασσική διαδρομή Αθηναϊκών πορειών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ομάδες νέων επέδραμαν στην οδό Σκουφά και την έκαναν καλοκαιρινή. Το κλίμα ήταν τεταμένο και οι διαθέσεις άγριες.
Η επίσημη ευνομούμενη πολιτεία (sic) ξεκαθάρισε από νωρίς πού ήταν νόμιμο να δράσει και τί να κάνει η πορεία. Απέκλεισε σε μεγάλη ομολογουμένως απόσταση -μακριά και αγαπημένοι- τις οδούς που θα περνούσε η πορεία, τα οικοδομικά τετράγωνα που την περιέκλειαν καθώς και τα γύρω στενά. Δηλάδή οι δυνάμεις τάξης (sic) ήταν πάνω από την Ακαδημίας, κάτω από την Ομόνοια, πίσω από τη Βουλή. Το ίδιο βέβαια έκανε και η περιφρούρηση της πορείας με κάδους στα κάθετα στενά.
Η κλασσική αθηναϊκή διαδρομή και τα γύρω στενά ήταν επιτέλους ελέυθερα, αποδομένα στους διαδηλωτές να εκφράσουν τις απόψεις τους (sic) και να επικεντρωθούν στα αιτήματά τους χωρίς να πρέπει να προσέχουν μια ζωή τα νώτα τους και να φοβούνται μήπως τους ακολουθούν τα ΜΑΤ.
Η υπόλοιπη Αθήνα [η Αμαλίας τους ξέφυγε -επιχειρησιακό λάθος- και τμήμα της πορείας έφτασε μέχρι Συγγρού και Νομαρχία κάνοντας αισθητή την παρουσία του] ήταν περιφρουρημένη, το κομάτι των οδών που θα κινούταν η πορεία ελέυθερο. Όπως γίνεται και έξω από τον Λευκό Οίκο που η αστυνομία οριοθετεί το δρόμο της πορείας. Κάποιοι έπρεπε να θυσιαστούν, τί να κάνουμε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Συμπέρασμα: Αν ακολουθήσουμε την απλή συλλογιστική του παραπάνω παραδείγματος καθώς και τα αποφθέγματα/απόψεις του κου Βουλγαράκη και της εξεταστικής επιτροπής,
ό,τι έγινε μέσα στον οριοθετημένο χώρο της πορείας
ήταν νόμιμο -άρα και ηθικό-
και ασφαλώς δεν υπήρξαν υποκειμενικές ευθύνες
για κανένα διαδηλωτή !!!
Στο κάτω κάτω ο Σύριζα έφταιγε που χάϊδευε αυτιά... γαϊδάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: